معاونت پژوهش و فناوری

جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

نگاهی به مهمترین گام‌های نوآورانه معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی

جهاددانشگاهی خراسان رضوی در یک سال گذشته توانست در راستای تحقق مأموریت‌های واگذارشده به این سازمان در حوزه‌های پژوهش و فناوری، آموزش و کارآفرینی، فرهنگ، پزشکی و تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان گام های موثری در رفع نیازهای استان و کشور بردارد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، در حالی در آستانه چهل و چهارمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی قرار داریم که این نهاد همواره مصمم بوده تا با زیر ساخت‌هایی که در اختیار دارد پیوندی مستحکم میان دانشگاه و جامعه برقرار کند و با بسترسازی جهت شکوفایی استعدادهای دانشجویان در حوزه‌های مختلف پژوهشی، آموزشی و فرهنگی به عنوان یکی از مراکز مساله‌محور و موثر در سطح استان و کشور شناخته شود.

*مهمترین دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری

در سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی و در طی سال‌های نسبتاً طولانی فعالیت در حوزه پژوهش و فناوری، به اقتضای زمان، شرایط و نیاز روز جامعه، ساختارهای نظام‌مند علمی و فناورانه در پنج زمینه گردشگری، صنایع غذایی، بیوتکنولوژی، فنی و مهندسی و پزشکی به خوبی شکل گرفته است.

این معاونت فعالیت‌های خود را در قالب 3پژوهشکده؛ 13 گروه پژوهشی و 3 مرکز خدمات تخصصی دنبال می‌کند. در ادامه به مهمترین فعالیت‌های شاخص معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خراسان رضوی طی سال گذشته به تفکیک هر بخش اشاره می‌شود؛

پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی: توسعه سیستم‌های نوین تولید محصولات گلخانه‌ای مبتنی بر تکنولوژی لایه نازک آب-راه‌اندازی پالایشگاه‌های زیستی-کسب فناوری تولید محصولات گلخانه‌ای با حداقل مصرف آب

پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی: راه‌اندازی فب‌لب‌های  تخصصی صنایع غذایی- اخذ مجوز IRC برای طرح فناورانه مکمل‌های ورزشی

گروه پژوهشی مواد نوین: طرح فناورانه ساخت ایمپلنت‌های متخلخل دندانی

گروه پژوهشی سلول های بنیادی و پزشکی شخص محور: طرح فناورانه حامل‌های هیدروژلی تزریقی حاوی سلول های مزانشیمی برای درمان دیابت

پژوهشکده گردشگری: توسعه گردشگری هوشمند (اجرایی سازی نتایج طرح آمایش)

*تنوع فعالیت‌های جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه پزشکی

نخستین خدمات جهاددانشگاهی به مردم خراسان رضوی با راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص طبی و آسیب‌شناسی در مشهد آغاز گردید و با توجه به کیفیت، سرعت، دقت و از همه مهم‌تر تعرفه مناسب آن با استقبال مردم مواجه شد. به طوری که این خدمات در مدت کوتاهی به حوزه‌های دیگری همچون دندان‌پزشکی، ژنتیک و درمانگاه تخصصی داخلی توسعه یافت. در راستای توسعه و  بهبود دسترسی به خدمات آزمایشگاهی، جهاددانشگاهی خراسان رضوی اقدام به ارائه خدمات جدید و متنوعی در سال گذشته کرده است.

خدمات تشخیصی-درمانی جهاددانشگاهی در استان خراسان رضوی با هدف گسترش بهره‌مندی همشهریان از این خدمات به طور چشمگیری توسعه یافته است. این نهاد با ایجاد و تجهیز مراکز تخصصی و بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، در پی آن بوده تا دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی را با قیمتی مناسب برای مردم به ویژه اقشار کم برخوردار محقق سازد.

در ادامه به مهمترین فعالیت‌های شاخص حوزه پزشکی جهادانشگاهی خراسان رضوی طی سال گذشته به تفکیک هر بخش اشاره می‌شود؛

آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و آسیب شناسی: راه‌اندازی بخش نمونه‌گیری در منزل

مرکز خدمات تخصصی داخلی: راه‌اندازی کلینیک درمان های سلولی توسط PRP/PRF  و کلینیک تشخیص و درمان HPV

مرکز مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک: بهره‌برداری از بخش‌های توالی‌یابی ژنوم و غربالگری پیش از تولد

مرکز تخصصی مشاوره و روان‌شناسی: راه اندازی درمان‌های تکنولوژیک در روان‌شناسی

کلینیک تخصصی دندان‌پزشکی: راه اندازی بخش درمان با لیزر

*معاونت آموزش و کارآفرینی؛ از برگزاری دوره‌های کوتاه مدت تا آزمون‌های استخدامی

حوزه آموزش و کارآفرینی در جهاددانشگاهی خراسان رضوی نگاهی کاربردی به مهارت‌آموزی و نیز آموزش توانمندی‌های به‌دست‌آمده از کسب فناوری‌ها در این نهاد دارد. دوره‌ها و سطوح آموزشی در این سازمان بسیار متنوع است و هر یک، مخاطبان خاص خود را دارد.

 از آنجا که نظام آموزش عالی کشور از کمبود آموزش‌های مهارت‌محور رنج می‌برد و این موضوع منجر به ناتوانی فارغ‌التحصیلان در ورود به بازار کار شده است، جهاددانشگاهی با عزم جدی برای مواجهه با این معضل، تمرکز خود را بر توسعه آموزش‌های مهارت‌محور قرار داده است.

هم‌اکنون تعداد کل فراگیران معاونت آموزشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بالغ‌ بر 60 هزار نفر در سال است که در 6  در مشهد نیشابور و کاشمر در حوزه‌های علوم انسانی، اشتغال و کارآفرینی؛ فنی و مهندسی و علوم پایه؛ کامپیوتر و یادگیری الکترونیکی در زمینه کشاورزی، محیط‌زیست و منابع طبیعی؛ هنر و معماری؛ علوم پزشکی و زبان‌های خارجی ارائه می‌شود.

مرکز آزمون جهاددانشگاهی که تمامی پروسه مراحل آزمون‌های استخدامی سازمان‌های دولتی و خصوصی از ثبت‌نام تا اعلام نتایج را پوشش می‌دهد در سال 1402 تعداد 14 آزمون برای 40 هزار  داوطلب در استان را برگزار کرده است.

در زمینه برگزاری دوره‌های ضمن خدمت نیز در سال گذشته معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی بیش از 123 هزار نفر ساعت برای بالغ بر 10 ارگان برگزار کرده است.

*عزم معاونت فرهنگی برای حرکت به سمت فعالیت‌های اقتصاد محور

معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی مهم ترین ماموریت خود را ایجاد پیوند میان عموم مردم با فضای دانشگاهی و ایفای نقش کنشگری مرزی می‌داند. مسیر جدیدی که برای معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی طی سال گذشته طراحی شده، مسیری منطبق با تغییر و تحولات جامعه و نقش آفرینی هرچه بیشتر دانشجویان و حرکت آنان به سمت فعالیت‌های اقتصاد محور در حوزه فرهنگ بوده است.

در ادامه به مهمترین فعالیت‌های شاخص حوزه فرهنگی جهادانشگاهی خراسان رضوی به تفکیک هر بخش طی سال گذشته اشاره می‌شود؛

خبرگزاری ایسنا: رتبه یک خبرگزاری ایسنا-خراسان رضوی در شعب استان‌های کشور با تولید بیش از 8500 خبر

خبرگزاری ایکنا: تولید 2800 خبر با محوریت پوشش رویدادهای قرآنی و تبیین و ترویج اندیشه دینی 

مرکز فعالیت‌های قرآنی:  برگزاری بیش از 30 عنوان برنامه با هدف افق‌گشایی در معرفت دینی

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا): انجام 8 طرح شاخص مطالعاتی و ارزیابی با تکمیل بیش از 8000 پرسشنامه

سازمان دانشجویان: برگزاری بیش از 100 عنوان فعالیت در راستای ارتقاء فعالیت‌های دانشجویی

فرهنگسرا: آموزش بیش از 9 هزار فراگیر و برگزاری 70 رویداد و نمایشگاه هنری

مرکز تولید محتوای فضای مجازی: انجام خدمات تولیدات محتوایی فضای مجازی در بستر صوت، گرافیک و تصویر

انتشارات و کتاب‌فروشی‌ها: رشد 63 درصدی فروش با تغییر کیفی رویکردها و ایجاد فضای تعاملی میان مردم و نخبگان در فضای فروشگاه‌ها

*مرکز تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان(ستفا)

یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در حوزه توسعه فناوری در کشور نبود ارتباط منسجم و اثربخش میان مراکز علمی و صنعت است که نمود آن در عدم توفیق مراکز علمی در تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی آنان مشاهده می‌شود. جهاددانشگاهی خراسان رضوی با درک این موضوع مرکز تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان را با هدف توسعه فناوری‌های بومی و همچنین تولد ثروت مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان ایجاد کرده است.

این مرکز که تسهیل کننده فرایند تبدیل یافته‌های پژوهشی به محصولات و خدمات جدید می‌باشد در سال گذشته موفق به تجاری سازی 5 محصول فناورانه جهاددانشگاهی شد، و دارای 3 شرکت دانش بنیان و 14 هسته و واحد فناور است.